Vervoer

 
 Dalvrij 2019 :
Afbeelding invoegen 
 
 
 
 
Afbeelding invoegen 

ANWB Automaatje van start in Lelystad

Geplaatst: 08-11-2017

Met de kick-off van ANWB Automaatje werd maandag 23 oktober 2017 officieel het startsein gegeven voor de samenwerking tussen ANWB, gemeente Lelystad en Welzijn Lelystad. Wethouder Janneke Sparreboom en bestuurder Jan Dekker van Welzijn Lelystad hielden een toespraak, waarna de eerste Automaatjes de allereerste autorit gingen maken.

 

Afbeelding invoegen
 

Toenemend mobiliteitsprobleem onder ouderen

Automaatje is een nieuwe vervoersvoorziening in Lelystad waarbij vrijwilligers met hun eigen auto, tegen een geringe vergoeding, ouderen en andere inwoners van Lelystad met een mobiliteitsprobleem vervoeren van huis naar arts, ziekenhuis, of vriend/vriendin die elders in de stad woont. Dit is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen als De Opstap en de regiotaxi.

Werkwijze/ aanmelding

Heeft u vervoer nodig, neem dan minimaal twee dagen van tevoren contact op met Welzijn Lelystad via 0320-707159 en vraag naar het Automaatje. Digitaal aanmelden kan via automaatje@welzijnlelystad.nl. Aanmelden is gratis, u betaalt slechts de kilometervergoeding à 30 cent aan de chauffeur inclusief de eventueel gemaakte parkeerkosten.

Zelf automaatje worden?

Heeft u na het lezen van dit bericht interesse om zelf ook Vrijwilliger ANWB Automaatje te worden? Meld u dan aan via automaatje@welzijnlelystad.nl of bel met 0320 7070.