Medische keuring voor rijbewijs


Leeftijd en geldigheidsduur rijbewijs

Bent u tussen de 70 en 75 jaar, dan wordt een nieuw rijbewijs afgegeven dat geldig is tot uw vijfenzeventigste jaar. Bent u ouder dan 75, dan krijgt u een rijbewijs dat maximaal vijf jaar geldig is.

 

Medische keuring

Als u nu vijfenzeventig jaar of ouder bent dan is een medische keuring verplicht als u uw rijbewijs wilt vernieuwen. Als u slecht ziet is het aan te raden vóór de keuring naar de oogarts of opticien te gaan.

Na afloop van de keuring krijgt u direct de benodigde papieren mee.

 

Voor alle keuringen dient u mee te nemen:

-  Eigen verklaring van geschiktheid ophalen bij de gemeente,

    invullen en meenemen naar de keuring,

-  Legitimatiebewijs,

-  Een flesje ochtendurine,

-  Eventueel uw medicijnen,

-  Eventueel bril en/of contactlenzen

-  Eventuele medische gegevens,

U hebt vier mogelijkheden om u te laten keuren.


Optie 1:

Bij deze keuringsinstantie zijn geen speciale ochtenden gereserveerd voor de keuringen voor het rijbewijs. De keuringen worden  gepland tijdens het spreekuur van de bedrijfsarts. U kunt dan altijd terecht. En het heeft als voordeel dat er meer mogelijkheden zijn om een afspraak te kunnen maken voor een keuring.

Het keuringsbedrag is dan € 30,-.(contant)

Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden op telefoonnummer:

06-23 64 98 98

Plaats van de keuring is Agorabaan 15-11 te Lelystad.

 

Optie 2:

 Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijsmoeten worden gekeurd.  Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio. Bij het maken van de afspraak voor de keuring krijgt u te horen waar deze plaatsvindt.

Voor senioren kost de keuring € 35,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 52,50.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van RegelzorgRijbewijskeuringen:
088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl

 

 

Optie 3:
Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts eens per maand in het MFC Atolplaza (Welzijn), Schor 1-9.Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website www.rijbewijskeuringsarts.nl
Tarieven (incl. BTW):75+ B/E €  42,50, medisch €  59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas €  59,50.

Leden van ouderenbonden krijgen € 7,50 korting op bovengenoemde prijzen. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Optie 4:

In de Hanzeborg/Plein 201 , Koningsbergenstraat 201, te Lelystad 8232DK, bij H. Nijboer, keuringsarts, de keuring kost 30 euro , een afspraak maakt u via 06-10329560